KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İŞLETMESİ SARGEM ÖZEL TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ |
|||||
SIRA NO | Analiz Adı | Metodun Kapsadığı Ürün/Ürün Grubu | Orijinal Metot Kaynağı/Kaynakları | Kullanılan Teknik | Analiz Türü (Kalitatif/ Kantitatif) |
1 | Saturasyon pH EC Kireç Organik Madde Fosfor (P) Potasyum (K) |
Toprak | Lindsay ve Norwell, 1969; FAO, 1990; TOVEP, 1991; Güneş Vd., 1996; Sönmez, 2003 | Suya Doygunluk Potansiyometrik Kondüktivimetrik Kalsimetrik Olsen Metodu Spectrofotometrik Flame Photometers |
Kantitatif |
2 | K (Potasyum) Ca (Kalsiyum) Na (Sodyum) Mg (Magnezyum) Fe (Demir) Mn (Mangan) Cu (Bakır) Zn (Çinko) |
Toprak | A. Asetat ICP-OES DTPA ICP-OES | Flame Photometers ICP-OES |
Kantitatif |
3 | K (Potasyum) Ca (Kalsiyum) Na (Sodyum) Mg (Magnezyum) Fe (Demir) Mn (Mangan) Cu (Bakır) Zn (Çinko) P (Fosfor) B (Bor) Mo (Molibden) |
Toprak, Bitki , Su, Gıda, Diğer | ICP-OES | Mikrodalga Yakma ICP-OES |
Kantitatif |
4 | pH EC Kuru Madde Tayini Rutubet Tayini |
Mısır, Yem ve TMR | Potansiyometrik Kondüktivimetrik Gardner (1956) | Potansiyometrik Kondüktivimetrik Kuru Madde (105 °C) |
Kantitatif |
5 | Kül Tayini Organik Kül |
Toprak, Bitki, Kül Numunesi | Gardner (1956) | Kuru Yakma (550 °C) | Kantitatif |
6 | Toplam Azot Tayini | Toprak, Yem, Kül, Diğer | Kjeldahl, Dumas (%) | In House Metot | Kantitatif |