KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ İŞLETMESİ |
||||||
Sıra No |
Analiz Adı |
SOP Kodu |
Metodun Kapsadığı Ürün/ Ürün Grubu |
Orijinal Metot Kaynağı / Kaynakları |
Kullanılan Teknik * |
Analiz Türü (Kalitatif/ Kantitatif) |
1 |
Asitlik
|
AT-GKL-KİM-01/1 |
Tereyağı |
TS 1740 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-KİM-01/2 |
Yemeklik bitkisel ve hayvansal yağlar, ekstrakte edilen yağlarda, Yağlı tohumlar |
TS EN ISO 660 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-01/3 |
Toz Meşrubat |
TS 7058 ATIF TS 1125 ISO 750 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-01/4 |
Tarhana |
TS 2282 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-01/5 |
Nişasta |
TS 2970,TS 4500 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-01/6 |
İşlenmiş iç fındık |
TS 1917,TS EN ISO 660 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-01/7 |
Ekmek |
TS 5000 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-01/8 |
Bal |
TS 13360 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
2 |
Asitlik (Susuz Sitrik Asit Cinsinden) |
AT-GKL-KİM-02 |
Meyve Suyu vb. Ürünler |
TS 1125 ISO 750 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
3 |
Ham Kül Tayini |
AT-GKL-KİM-03 |
Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri |
GTHB, Yem Maddeleri Ve Karma Yemlerin Bileşiminin Kontrol Edilmesin De Kullanılan Analiz Metotları 2017/29955 R.G
|
Gravimetrik |
Kantitatif |
4 |
Formol Sayısı Tayini |
AT-GKL-KİM-04 |
Meyve ve Sebze Suları |
TS EN 1133 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
5 |
Serbest Amıno Asit Tayini |
AT-GKL-KİM-05 |
Karma Yemler, Yem Hammaddeleri, Gıda Maddeleri |
Kit Metodu (Waters Kit Aplicatıon Note) |
Kromatografik |
Kantitatif |
6 |
Toplam Şeker (Fruktoz, Glikoz, Sakkaroz) |
AT-GKL-KİM-06 |
Bal |
TS 13359 |
Kromatografik |
Kantitatif |
7 |
Homojenizasyon Deneyi |
AT-GKL-KİM-07 |
UHT ve Pastörize Süt |
TS 1019 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
8 |
İnvert Şeker Analizi |
AT-GKL-KİM-08 |
Dut Pekmezi |
TS 12001 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
9 |
Şeker Tayini |
AT-GKL-KİM-09 |
Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri |
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yem Maddeleri ve Karma Yemlerin Bileşiminin Kontrol Edilmesinde Kullanılan Analiz Metotları Bölüm :H |
Titrimetrik |
Kantitatif |
10 |
Nişasta miktar tayini |
AT-GKL-KİM-10 |
Et Ürünlerinde |
TS 6812 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
11 |
Peroksit sayısı |
AT-GKL-KİM-11 |
Yemeklik Bitkisel ve Hayvansal Yağlar, Ekstrakte Edilen Yağlar |
TS EN/ISO 3960 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
12 |
Polar Şeker (Polarizasyon Değeri)Tayini |
AT-GKL-KİM-12 |
Beyaz Şeker |
TGK 2006/40 |
Spektrofotometrik |
Kantitatif |
13 |
Rutubet miktarı tayini |
AT-GKL-KİM-13 |
Baharatlar, Patates Cipsi, Lokum |
TS 2134, TS 3628, TS 8444 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
14 |
Şeker tayini |
AT-GKL-KİM-14 |
İnvert şeker şurubu glikoz şurubu |
TGK 2002/26 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
15 |
Titrasyon asitliği
|
AT-GKL-KİM-15/1 |
Pastörize Süt, Çiğ Süt, Ayran, Krema |
TS 1018 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-KİM-15/2 |
Beyaz Peynir, Tulum Peyniri, Dil Peyniri |
TS 591 - AOAC 920.124 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
|
AT-GKL-KİM-15/3 |
Yoğurt |
TS 1330 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
|
AT-GKL-KİM-15/4 |
Süt Tozu |
TS 1329 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
16 |
Toplam Şeker Analizi
|
AT-GKL-KİM-16/1 |
Bisküvi, Domates Salçası, Fındık Ezmesi, Gazoz, Toz Meşrubat |
TS 1466 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-KİM-16/2 |
Çikolata |
TS 7800 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-16/3 |
Dut Pekmezi |
TS 12001 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-16/4 |
Akide Şekeri, Lokum, J öle Şekerleme, Tahin helvası, Dondurma, Pismaniye, Yaz Helvası |
TS 7780 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
17 |
Tuz tayini
|
AT-GKL-KİM-17/1 |
Tereyağı |
TS ISO 1738 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-KİM-17/2 |
Baharatlar, Patates Cipsi, Hazır Kuru Çorbalar |
TS 3190 atıf TS 5000 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-17/3 |
Ekmek |
TS 5000 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-17/4 |
Et Ürünleri |
TS 1747 (1999) |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-17/5 |
Ayran, Peynir Türleri |
TS EN ISO 5943 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-17/6 |
Şalgam Suyu |
TS 2664 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-17/7 |
Yemeklik Tuz |
TS 933 |
Titrimetrik |
Kantitatif |
||
18 |
Yağ tayini
|
AT-GKL-KİM-18/1 |
Et ve Et Ürünleri |
TS 1744 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-KİM-18/2 |
Çikolata |
TS 7800 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-18/3 |
Patates Cipsi, Hazır Kuru Çorbalar, Baharatlar, Yağlı Tohumlar |
TS 2664 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-18/4 |
Çiğ Süt, Pastörize Süt, Aromalı Süt, Ayran |
TS 2446 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
|
AT-GKL-KİM-18/5 |
Koyulaştırılmış süt, Süt Tozu |
TS EN ISO 1736 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
|
AT-GKL-KİM-18/6 |
Dondurma |
TGK 2004/45 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-18/7 |
Tereyağı, Sürülebilir Yağlar, Margarinler Ve Yoğun Yağlarda |
TS 1331 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-18/8 |
Krema, Kaymak |
TS 1864 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-18/9 |
Tüm Peynirler |
TS ISO 3433 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-18/10 |
Tahin Helvası |
TS 2590 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-18/11 |
Tahin |
TS 2589 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-KİM-18/12 |
Tahıl ve tahıl ürünleri |
TS EN ISO 11085 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
19 |
Yağ asitleri kompozisyonu; |
AT-GKL-KİM-19 |
Bitkisel Yağlar |
TS EN IS012966‐2:2011 TSE EN ISO 12966-4 EKİM 2015 |
Kromatografik |
Kantitatif |
Araşidik A, Behenik a.,Bütirik A., DHA, Ekosenoik A., Eruis A., Heptadesanoik A., Kaprik A., Kaprilik A., Kaproik A., Laurik A., Lignoserik A., Linoleik A., Linoleinik A., Margarik A., Nevoik A., Miristik A., Oleik A., Palmitik A., Palmitoleik A.,Stera,k A.,
|
||||||
20 |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) |
AT-GKL-KİM-20/1 |
Fındık, Yerfıstığı, Antepfıstığı, Yağlı Kuru meyveler ve Bunlardan elde edilen Ürünler |
İşletme içi metot (AOAC Official Method 999.07’ den modifiye edilmiştir. |
Kromatografik |
Kantitatif |
21 |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) |
AT-GKL-KİM-20/2 |
İncir, Üzüm, Kırmızı Biber ve Kuru Meyveler ile Ürünleri |
İşletme içi metot (AOAC Official Method 999.07’ den modifiye edilmiştir. |
Kromatografik |
Kantitatif |
22 |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) |
AT-GKL-KİM-20/3 |
Yem, yem hammaddeleri ve yüksek lifli ürünler |
İşletme içi metot (AOAC Official Method 2003.03’ den modifiye edilmiştir. |
Kromatografik |
Kantitatif |
23 |
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) |
AT-GKL-KİM-20/4 |
Tüm Tahıllar |
İşletme içi metot (RBıopharm . Aflaprep Instruction Manual P07/V19/02.2013 modifiye) |
Kromatografik |
Kantitatif |
24 |
Patulin Analizi |
AT-GKL-KİM-21 |
Elma Suyu, Elma Konsantreleri, Elma Püresi ve Elma Suyu İçeren İçeceklerde |
İşletme içi metot (R- Bıopharm Aplikasyon Notu p250b/v3/02.12.2013 modifiye) |
Kromatografik |
Kantitatif |
25 |
Aflatoksin M1 Analizi |
AT-GKL-KİM-22 |
Süt ve Süttozunda |
İşletme içi metot (ISO 14501 Milk and Milk powder-Determination of aflatoxin M1 content clean up by immunoaffinity chromatography and determinatıon by hıgh performance liquid chromatography,2007 modifiye) |
Kromatografik |
Kantitatif |
26 |
Okratoksin A Analizi |
AT-GKL-KİM-23/1 |
Yem ve yem hammaddeleri |
İşletme içi metot (AOAC Official Method 2000.03 Ochratoxin A in Barley Chapter 49, p 65 modifiye) |
Kromatografik |
Kalitatif |
27 |
Okratoksin A Analizi |
AT-GKL-KİM-23/2 |
Tahıl ve tahıl ürünleri |
İşletme içi metot (R- BIOPHARMA Cereal Applicatıon Note Ref No:A9-P14.V2,December 2001 modifiye) |
Kromatografik |
|
28 |
Ham Selüloz Tayini |
AT-GKL-KİM-24 |
Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri |
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yem Maddeleri ve Karma Yemlerin Bileşiminin Kontrol Edilmesinde Kullanılan Analiz Metotları Bölüm :Ğ EC 152/2009 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
29 |
Nişasta Tayini |
AT-GKL-KİM-25 |
Karma Yem, Yem Hammaddeleri, Bitkisel Gıdalar |
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yem Maddeleri ve Karma Yemlerin Bileşiminin Kontrol Edilmesinde Kullanılan Analiz Metotları Bölüm :İ EC 152/2009 TS EN ISO 10520 |
Spektrofotometrik |
Kantitatif |
30 |
Protein Tayini |
AT-GKL-KİM-26 |
Karma Yemler, Yem Hammaddeleri ve Tüm Gıdalarda |
AOAC 990.03 AOAC 992.23 Applicatıon Dumatherm Note |
Kromatografik |
Kantitatif |
31 |
Ham Yağ Tayini |
AT-GKL-KİM-27 |
Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri |
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yem Maddeleri ve Karma Yemlerin Bileşiminin Kontrol Edilmesinde Kullanılan Analiz Metotları Bölüm: G EC 152/2009 / Welp Scientific Ser 148 Manuel |
Gravimetrik |
Kantitatif |
32 |
Hidroklorik asitte (HCl) Çözünmeyen Kül Tayini |
AT-GKL-KİM-28 |
Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri |
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yem Maddeleri ve Karma Yemlerin Bileşiminin Kontrol Edilmesinde Kullanılan Analiz Metotları Bölüm K 2017/29955 R.G |
Gravimetrik |
Kantitatif |
33 |
Üreaz Aktivitesi Tayini |
AT-GKL-KİM-29 |
Soya Fasulyesi Küspesi |
TS 4707 ISO 5506 |
Volumetrik |
Kantitatif |
34 |
Ağırlık Tayinleri (Brüt, Net) |
AT-GKL-FİZ-01 |
Konserve, süzme kütlesi |
TGK (76/211/AT), TS 2664 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-FİZ-01 |
Yumurta |
TGK 2014/55, TS 1068 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-01 |
Ekmek |
TS 5000, 2012/2 Tebliğ (Değişiklik 2013/10 Tebliğ) |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
35 |
Asitte Çözünmeyen Madde Tayini |
AT-GKL-FİZ-02 |
Tuz |
TS 1346 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
36 |
Elektriksel İletkenlik Tayini |
AT-GKL-FİZ-03 |
Bal |
TS 13366 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-FİZ-03 |
Su |
TS 9748 EN 27888 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
37 |
Hidroklorik Asitte (HCI) Çözünmeyen Kül |
AT-GKL-FİZ-04 |
Bisküvi, Tahıl ve Tahıl Ürünleri |
TS 2383 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-FİZ-04 |
Siyah çayda |
TS 1566 ISO 1577 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-04 |
Kakao (çekirdek ve öğütülmüş) |
TS 3076-1 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
|
AT-GKL-FİZ-04 |
Baharat |
TS 2133 ISO 930 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
|
38 |
Tane Büyüklüğü, Elek, İrilik, Boylama |
AT-GKL-FİZ-05 |
Yenilebilir nişasta |
TS 2970 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-FİZ-05 |
Yemeklik tuz |
TGK 2013/48 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-05 |
Siyah Çay |
TS 4600, TGK çay tebliği 2015/30 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
39 |
Fiziksel Kusur Kırık Dane |
AT-GKL-FİZ-06 |
Pirinç |
TS 2408, TGK 2010/60 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
40 |
Kırılma İndisi Tayini |
AT-GKL-FİZ-07 |
Hayvansal ve bitkisel yağlar |
TS 4960 EN ISO 6320, TGK NO: 2012/29 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
41 |
Rutubet / Nem, Kuru madde / Katı Madde Miktarı |
AT-GKL-FİZ-08 |
Süt ve ayran |
TS1018:2002 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-FİZ-08 |
Yoğurt |
TS1330 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Peynir |
TS EN ISO 5534 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Tereyağ |
TS 1331/AOAC 920.116 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Dondurma |
TS ISO 3728 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Süttozu |
TS 1329/AOAC 927.05 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Koyulaştırılmış süt |
TS 7790 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Krema |
TS1018:2002 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Çikolata |
TS 7800 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Çay |
TS1562 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Tahıl ve mamulleri, Baklagiller |
TS EN ISO 712 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Yemeklik tuz |
TS 933/ AOAC 925.55 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Ekmek |
TS 5000 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-08 |
Ekmek mayası |
TS 3522 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
|
AT-GKL-FİZ-08 |
Yenilebilir nişasta |
TS 1252 EN ISO 1666 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
|
|
AT-GKL-FİZ-08 |
Tahin Helvası |
TS 1201 EN ISO 1741 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
|
AT-GKL-FİZ-08 |
Et ve et ürünleri |
TS 1743 ISO 1442 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
42 |
Kurutma Kaybı
|
AT-GKL-FİZ-08 |
Yarı beyaz şeker, şeker veya beyaz şeker, rafine şeker |
TS 861, Tebliğ 2002/26 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
43 |
Kül ve Ham Kül Tayini |
AT-GKL-FİZ-10 |
Bal |
TS3036 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-FİZ-10 |
Çözünebilir kahve |
TS 5389 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-10 |
Tahıllar, baklagiller ve mamulleri |
TS EN ISO 2171/AOAC 923.03 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-10 |
Yenebilir kazein ve kazainatlar |
TGK 2002/18 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-10 |
Siyah çay |
TS 1564 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-10 |
Kakao (çekirdek ve öğütülmüş) |
TS 3076-1 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-10 |
Baharat |
TS 2131 ISO 928 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-10 |
Pekmez |
TS 3792 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-10 |
Kahve (çekirdek ve öğütülmüş) |
TS 13423 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
AT-GKL-FİZ-10 |
Tahin Helvası |
TS ISO 6884 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
44 |
Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini |
AT-GKL-FİZ-11 |
Bal |
TS 3036 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
45 |
pH Tayini |
AT-GKL-FİZ-12 |
Et ve et ürünleri |
TS 3136 ISO 2917, TEBLİĞ NO: 2012/74 ve değişiklik 2015/7 ve 2015/33 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
AT-GKL-FİZ-12 |
Meyve ve sebze mamulleri |
TS 1728 ISO 1842 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
||
46 |
Refraktometrik Rutubet Tayini |
AT-GKL-FİZ-13 |
Bal |
TS 13365 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
47 |
Yoğunluk, bağıl yoğunluk, özgül ağırlık |
AT-GKL-FİZ-14 |
Hayvansal ve Bitkisel Yağlar |
TS 4959 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
48 |
Suda Çözünebilme Oranı Tayini |
AT-GKL-FİZ-15 |
Süttozu |
TS 1329 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
49 |
Suda Çözünen Katı Madde Tayini |
AT-GKL-FİZ-16 |
Meyve ve sebze ürünleri |
TS 12143, TS 4890 |
Gravimetrik |
Kantitatif |
50 |
AEROBİK KOLONİ SAYIMI |
AT-GKL-MİK-01 |
Tüm gıdalar |
FDA chapter 3 |
Sayım Tekniği |
Kantitatif |
51 |
AEROBİK KOLONİ SAYIMI |
AT-GKL-MİK-02 |
Tüm gıdalar |
ISO 4833-1 |
Sayım Tekniği |
Kantitatif |
52 |
KÜF - MAYA SAYIMI |
AT-GKL-MİK-03 |
Tüm gıdalar |
ISO 21527-1, ISO 21527-2 |
Sayım Tekniği |
Kantitatif |
53 |
Enterobacterıaceae SAYIMI |
AT-GKL-MİK-04 |
Tüm gıdalar |
ISO 21528-2 |
Sayım Tekniği |
Kantitatif |
54 |
KOLİFORM (EMS) SAYIMI |
AT-GKL-MİK-05 |
Tüm gıdalar |
ISO 4831 |
EMS |
Kantitatif |
55 |
KOLİFORM (PLATE COUNT) SAYIMI |
AT-GKL-MİK-06 |
Tüm gıdalar |
ISO 4832 |
Sayım Tekniği |
Kantitatif |
56 |
E. coli (EMS) SAYIMI |
AT-GKL-MİK-07 |
Tüm gıdalar |
ISO 7251 |
EMS |
Kantitatif |
57 |
E. coli (PLATE COUNT) SAYIMI |
AT-GKL-MİK-08 |
Tüm gıdalar |
ISO 16649-2 |
Sayım Tekniği |
Kantitatif |
58 |
KOAGULAZ POZİTİF STAFİLOKOKLARIN (Staphylococcus aureus ve diğer türler) SAYIMI |
AT-GKL-MİK-09 |
Tüm gıdalar |
ISO 6888-1 |
Sayım Tekniği |
Kantitatif |
59 |
Bacillus cereus SAYIMI |
AT-GKL-MİK-10 |
Tüm gıdalar |
ISO 7932 |
Sayım Tekniği |
Kantitatif |
60 |
Salmonella spp. ARANMASI |
AT-GKL-MİK-11 |
Tüm gıdalar |
ISO 6579 |
Var/Yok |
Kalitatif |
61 |
Salmonella spp. RAPICHECK ARANMASI |
AT-GKL-MİK-12 |
Tüm gıdalar |
AOAC 080601 |
Var/Yok |
Kalitatif |
62 |
Listeria monocytogenes ARANMASI |
AT-GKL-MİK-13 |
Tüm gıdalar |
ISO 11290-1 |
Var/Yok |
Kalitatif |
63 |
E. coli O157 H7 RAPICHECK ARANMASI |
AT-GKL-MİK-14 |
Et Ve Et Ürünlerinde |
AOAC 070801 |
Var/Yok |
Kalitatif |
64 |
Listeria spp. RAPICHECK ARANMASI |
AT-GKL-MİK-15 |
Et Ve Et Ürünlerinde, Süt Ve Süt Ürünlerinde, Balık Ürünlerinde Ve Çeşitli Gıdalarda |
AOAC 020401 |
Var/Yok |
Kalitatif |
65 |
E. coli O157 H7 ARANMASI |
AT-GKL-MİK-16 |
Tüm gıdalar |
ISO – 16654 |
Var/Yok |
Kalitatif |
66 |
Et ve Et Ürünlerinde Tür Tayini (At Eti Aranması)¹ |
AT-GKL-MİK-17 |
Et ve Et Ürünlerinde |
Kit Prosedürü(ELİSA-TEK), USDA, Microbiology Lab. Guide Book Chapter 17,3 Edition (Elisa) |
ELISA |
Kalitatif |
67 |
Et ve Et Ürünlerinde Tür Tayini (Domuz Eti Aranması)¹ |
AT-GKL-MİK-18 |
Et ve Et Ürünlerinde |
Kit Prosedürü(ELİSA-TEK), USDA, Microbiology Lab. Guide Book Chapter 17,3 Edition (Elisa) |
ELISA |
Kalitatif |