KGTÜ SARGEM Tarafından Verilen Hijyen Eğitimi Kapsamında Üniversitemizde Sertifika Töreni Düzenlendi

Üniversitemiz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında, SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı personelimiz tarafından Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Oslo Gıda firması çalışanı 216 personele  ‘’Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi’’ verilmiştir.  Meram Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurs bitirme belgesi ilgili müdürlük ve rektörlüğümüz tarafından imzalanmıştır.

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ 2013 yılı Temmuz ayında yürürlüğe girmiştir.  Hijyen eğitimi yönetmeliği, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sularla doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programların planlanmasını ve düzenlenmesini içermektedir. Hijyen eğitimi almayan iş yerlerinde belge almayan kişiler çalıştırılamamaktadır.

Üniversitemiz tarafından verilen hijyen eğitiminde genel olarak,

•  Kişisel sağlık
•  Maske ve bone Kullanımı
•  Önlük ve koruyucu giysi kullanımı
•  Yaygın hastalıklardan korunma yolları
•  Hastalıklara neden olan virüs ve bakteriler
•  Hastalık risklerini azaltma yolları
•  İşveren ve işçilere yönelik yasalar
•  Mikroplar
•  Enfeksiyonlar

konularında ders içerikleri bulunmaktadır.   KGTÜ SARGEM Özel Gıda Kontrol Laboratuvar personelince kursiyerlere bu başlıklar kapsamında verilen teorik eğitime ilaveten pratik uygulamalar da gerçekleştirilmiştir. Hijyen eğitimi sertifikaları firma üretim ve kalite müdürlerinin de katıldığı törende Rektörümüz Prof. Dr. Cumhur Çökmüş tarafından verilmiştir.